Logo Bouwend Nederland

Kansen pakken in de verduurzamingsmarkt Twente

Donderdag 24 augustus 2023

In de huidige markt biedt duurzame renovatie volop commerciële kansen voor jou als ondernemer. In de toekomst moeten alle woningen in Twente voldoen aan de Standaard voor Woningisolatie. Op donderdag 14 september om 16:00 organiseert Afdeling Regio Twente, op de Bouw Kampus in Rijssen, een praktische workshop over hoe je optimaal gebruik maakt van deze kansen bij verbouwingen en uitbreiding van woningen.

Nieuwe dakkapel? Dan ook dakisolatie. Als aannemer is het verstandig bewoners te wijzen op dergelijke kansen.
De klant staat dan niet in één keer voor een grote investering, maar kan stap voor stap te werk gaan. Dat bespaart kosten en maakt het werk te overzien.

Kennis bijtanken?

De Standaard voor Woningisolatie is een nieuwe norm voor de warmtevraag in bestaande woningen.
Een woning die eraan voldoet, is geschikt voor duurzame verwarming zonder aardgas.
De norm biedt een duidelijk perspectief.
Je weet wanneer een woning klaar is voor de toekomst. Wat wordt er van jou als aannemer verwacht? En hoe maak je hier slim gebruik van?

 

In deze praktische workshop door Nieman Raadgevende Ingenieurs leer je in 1,5 uur meer over:

  • Wat is de Standaard voor Woningisolatie?
  • Checklist voor het verlagen van de warmtevraag
  • Maatregelen per woningtype

Meld je nu aan ! 

Programma:
16.00 uur Ontvangst op de Bouw Kampus in Rijssen
16.15 uur Start workshop door Niemann raadgevers
17.45 uur Aanvang borrel
18.00 uur Einde bijeenkomst

 

Hierbij de aanmeldlink

 

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 2 april 2024
Excursie regio Twente naar circulaire megahal Bleckmann Almelo en update inlenen zzp'ers

Wil je een uniek bezoek brengen aan het eerste circulaire logistiek bedrijfsgebouw in Twente en wil je kort bijgepraat worden over waar je op moet letten bij het inhuren van zzp’ers? Kom dan op 25 april naar de nieuwbouwlocatie van Bleckmann in Almelo.

Vrijdag 22 maart 2024
Gezamenlijk het aansluitproces optimaliseren staat centraal tijdens bijeenkomst in Emmen

‘Samen beter aansluiten, dat wil toch iedereen?’, was de slogan op de uitnodiging voor de bijeenkomst van 18 maart in het stadion van FC Emmen. Desondanks bleek tijdens de bijeenkomst, georganiseerd door Grond’G, MijnAansluiting en Bouwend Nederland, dat de praktijk weerbarstig is. Mede gevoed door de personeelstekorten en verschillende (maatschappelijke) transities, waardoor de vraag naar elektra, gas, media en water sterk verandert, vraagt het op tijd realiseren van de gewenste aansluiting om een steeds betere afstemming tussen opdrachtgever, netbeheerder, bovengrondse aannemer, ondergrondse aannemer en de gemeente als vergunningverlener. Het versterken van de aansluitketen en het toepassen van slimme innovaties, was tijdens deze volgeboekte bijeenkomst in Emmen, dan ook hét centrale thema.

Dinsdag 19 maart 2024
HBO-studenten welkom bij asielzoekerscentrum in aanbouw

Als opwarmer en aftrap van het 2-jarig traineeship voor gediplomeerde HBO studenten Bouwkunde of Bouwtechnische Bedrijfskunde is er op 25 maart a.s. een bijeenkomst voor studenten, georganiseerd door B-Oost uit Almelo. Die is op de bouwplek van het nieuwe Almelose AZC aan de Vriezenveenseweg. Daar bouwt aannemer Hegeman in opdracht van het Centraal Orgaan opvang azielzoekers aan een nieuw wooncomplex. De studenten krijgen naast informatie over het traineeship een rondleiding over het bouwterrein, een kennismaking met bouwprofessionals en een kijkje in het bouwproces.