Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Twente lanceert tal van nieuwe activiteiten in 2023

Twente lanceert tal van nieuwe activiteiten in 2023

Woensdag 8 februari 2023

Het bestuur van regio Twente werkt dagelijks aan de uitwisseling van vakkennis, praktijkervaring en praktische ondernemingszaken tussen de leden, 14 gemeenten en provincie Overijssel. Hierbij bevorderen en stimuleren wij de samenwerking. Ook in 2023 willen wij een actief deel zijn van de vereniging Koninklijke Bouwend Nederland, waar de leden zich mee verbonden voelen, omdat de acties en diensten herkenbaar zijn en de leden bij de activiteiten betrokken worden.

De participatie en betrokkenheid wordt gedaan door het afleggen van ledenbezoeken, het organiseren van bijeenkomsten, excursies en het initiëren van commissies en werkgroepen met als doel tot meer inzicht te komen waardoor goede besluiten kunnen worden genomen. 

Speerpunten

Het bestuur van regio Twente kent drie speerpunten namelijk, leden binden en boeien, markt en overheid en imago en onderwijs. In 2023 wordt weer een extra stimulans gegeven aan de activiteitenkalender en staan er weer tal van nieuwe activiteiten in de planning. De actuele evenementenkalender voor 2023 vind je hier. Hieronder vind je een greep uit ons aanbod:

Kracht familiebedrijven

Op 20 april organiseren we in samenwerking met Dr. Judith van Helvert van Hogeschool Windesheim en Olde Hartman advies een clinic over de kracht van familiebedrijven. Hoe dragen ondernemende families bij aan het creëren van brede welvaart en welke motivaties en drijfveren spelen daarbij een rol? Hoe ontwikkelen zij hun ondernemerschap en dragen zij dit over van generatie op generatie? En welke patronen en dynamieken spelen een rol bij het zijn van een succesvolle bedrijfsfamilie?
Meld je aan via deze link

Overname door derden

Voor elke ondernemer komt er ooit een moment om te stoppen met werken. De vraag is dan wat je dan moet doen. Is er een opvolger in de familie? Moet het bedrijf verkocht worden aan derden. Hoe werkt dit dan? Ledenvoordeelpartner Olde Hartman advies geeft praktisch advies waar je allemaal mee te maken krijg en hoe je je hier tijdig op kunt voorbereiden. Aanmelden kan via deze link

Excursie Duitsland

In samenwerking met ons lidbedrijf Terhalle en de Duits-Nederlandse handelskamer organiseren wij op 11 mei een seminar speciaal voor aannemers die plannen hebben of al in Duitsland actief zijn. Het Duitse bouwrecht kent regelmatig veranderingen en aanscherpingen. Dit heeft uiteraard invloed op de planning en uitvoering van bouwprojecten in Duitsland. In dit seminar leer je welke regelingen in de praktijk relevant zijn. Behalve het seminar brengen wij ook een uniek kijkje achter de schermen van Terhalle Holzbau, een toonaangevende speler in de Nederlandse en Duitse bouwsector. Aanmelden kan via deze link

Bomvol programma

Naast de activiteitenkalender blijven we ook actief in de gemeentelijk bouw- en infra overleggen. Houd onze website in de gaten voor nieuwe evenementen. Ook in 2023 bouwen we door aan onze Regio Twente!

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 2 juli 2024
Trotse aannemer en voorzitter: Lucas Haafkes in beeld bij TOM Magazine

Met aannemers- en familiebedrijf Haafkes, gevestigd in Goor en Deventer, staat hij voor grote uitdagingen op het gebied van bouw, duurzaamheid en netcongestie. Als voorzitter van de afdeling regio Twente probeert hij ook in naam van 170 regionale bouw- en infrabedrijven het verschil te maken. En bij het voetbalelftal van zijn zoon fungeert hij als enthousiast leider. "In al die rollen draait het in feite om plezier, samenwerken en samenbouwen", geeft Lucas Haafkes een kijkje in wat hem drijft en voorstuwt.

Vrijdag 31 mei 2024
VolkerWessels Materieel & Logistiek wijst mede-leden de emissieloze weg

Leerzaam maar vooral heel inspirerend was de zero-emissiebijeenkomst van dinsdag 21 mei. Op de BouwHub voor MorgenWonen van VolkerWessels Materieel & Logistiek (VWML) in Rijssen kregen de leden van Regio Oost van alles te horen over hoe de gastheer de transitie naar een emissievrije bouw en bouwlogistiek aanpakt.

Donderdag 2 mei 2024
Bleckmann Almelo schoolvoorbeeld van circulair logistiek vastgoed

Op 25 april bezochten de Twentse Bouw- en Infraleden het eerst aantoonbare circulaire logistiek bedrijfsgebouw van Nederland. De excursie werd afgewisseld door verschillende lezingen over de, historie, drijfveren en toekomstvisie van Bleckmann, over het verduurzamen van distributiecentra, het bouwen en realiseren van deze hal en de laatste ontwikkelingen over het inlenen van zelfstandigen zonder personeel.