1. Home
  2. Nieuws
  3. C the future laat zien dat de toekomst niet ver weg is

C the Future laat zien dat de toekomst niet ver weg is

Dinsdag 8 oktober 2024

Vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober kon je in Haarlem een kijkje in de toekomst nemen. In C-District werd wederom C the Future georganiseerd; het jaarlijkse evenement over circulariteit, creativiteit, innoveren, digitaliseren en leren!

Het Haarlemse C District bubbelt en bruist van jewelste. De inovatieve hub staat bol van kleine ondernemers die op allerlei innovatieve manieren aan verduurzaming werken. Zo zit er een bedrijf dat onder meer tafeltennisbatjes maakt van oude NS borden. Weer een ander bedrijf maakt plantenvoeding korrels van wol. En er zijn diverse bedrijven die zich op 3D printen hebben gestort, bijvoorbeeld het industrieel 3D-printen van stenen objecten met duurzame mortels, steenpoeders en klei. De ideale plek dus voor een evenement over circulariteit, creativiteit, innoveren, digitaliseren en leren. 

Techniek en waardengedreven werken

Vrijdag 4 oktober was vooral gericht op bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden en dergelijke. Interessant dus voor (infra)bouwers) die bijvoorbeeld meer wilden weten over circulair bouwen, hergebruik van materialen en andere duurzame ontwikkelingen. Zo presenteerden studenten van InHolland hun voorstellen op het gebied van industrieel modulair bouwen en waren er demonstraties met een stratenmaak machine en elektrische knijpwagens en elektrische asfalteermachines. Ontwikkelingen in de bouw beperken zich niet alleen tot techniek. Dura Vermeer en Bouwend Nederland verzorgden samen een workshop over de rol van zingeving in onze loopbaan, en hoe betekenisvol en waardengedreven werk je carrière positief beïnvloedt.

Ander gezicht

Zaterdag 5 oktober gingen de deuren open voor het particuliere publiek; inwoners van de regio, mensen die geïnteresseerd zijn in circulariteit, innovatie en digitalisering. Een uitgelezen moment om aan ouders en hun kinderen te laten zien dat de technieksectoren, en dus ook de bouw en infra, zoveel meer te bieden heeft dan ambachtelijk handwerk. Metselen met een metselrobot bijvoorbeeld – wat best wel lijkt op gamen met een console – en graafwerk verzorgen met een echte simulator.. Er waren allerlei toepassingen van 3D printen te zien en met een VR-bril kon een virtuele wandeling door een bouwproject worden gemaakt. Voor veel bezoekers een heel ander gezicht van de bouw dan ze verwacht hadden. En dat was precies de bedoeling.

 

Vivianne Hahn
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Randstad Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 17 oktober 2024
Regio Randstad-Noord stelt jaarplan vast tijdens regiovergadering op het water

Waarom zou je vergaderen in een saai gebouw als dat ook aan boord van een rondvaartboot door de Amsterdamse haven kan? Een gigantische autocarrier, een jachthavenbouwer en de skyline van onze hoofdstad vormden op 10 oktober het decor voor de regiovergadering van Bouwend Nederland Regio Randstad-Noord. Ongeveer 40 bestuurders van alle afdelingen en JBN actief in de regio waren aanwezig om tijdens de regiovergadering onder andere het jaarplan voor 2025 vast te stellen.

Dinsdag 8 oktober 2024
Infraplatform Randstad Noord krijgt kijkje achter de schermen van bronbemaling

Infrabouwers maken regelmatig gebruik van bronbemaling. Hoe die techniek precies werkt, konden ze donderdag 3 oktober zien en horen in Alkmaar bij Theo van Velzen. De expert in bronbemaling en grondboortechniek ontving het Infraplatform Randstad Noord voor een informatieve excursie.

Woensdag 2 oktober 2024
Constructieve CIAMS bijeenkomst, goede gesprekken over oplossingen

Aansluitingsproblematiek rond aanleg bij kabels en leidingen stond centraal bij de CIAMS-bijeenkomst van maandag 30 september. En zoals het hoort in de Johan Cruijff ArenA werd er niet gemopperd maar vooral gepraat over oplossingen.