Logo Bouwend Nederland

Uitnodiging bijeenkomst flora en fauna

Maandag 15 april 2024

Meer weten over flora en fauna regelgeving en probleemoplossing? Kom naar de bijeenkomst in de Eemlandhoeve, Bisschopsweg 7 in Bunschoten-Spakenburg.

Hierbij nodigen wij jullie graag uit voor een themamiddag over het omgaan met de problematiek rondom Flora en Fauna.

Datum: woensdag 22 mei 2024

Tijd: vanaf 15.00 uur

Locatie: bij De Eemlandhoeve, Bisschopsweg 7 in Bunschoten-Spakenburg.

Inhoud:

Natuurgebieden waar zeldzame plant- en diersoorten voorkomen, maar ook bijvoorbeeld vleermuizen in spouwmuren en broedende vogels zoals gierzwaluwen en steenuilen op bouwterreinen en in bomen worden beschermd door wet- en regelgeving. Activiteiten als het doden, vervangen of verstoren van dieren of het verwijderen van planten zijn in principe verboden. Voor alle activiteiten die effect hebben op plant- en diersoorten geldt dat er getoetst moet worden of de Wet Natuurbescherming van toepassing is.

Tijdens de bijeenkomst geven we antwoord op vragen als: Waar moet je rekening mee houden? Hoe organiseer je dat? Wat gaat er (vaak) mis en hoe los je dat op?

Programma:

15.00u inloop met koffie en thee

15.15u opening en welkom door René van Deuveren

15.30u Harwil de Jonge, directeur Heijmans Vastgoed; Stuurgroep KAN; Data en Kennishub gezond Stedelijk Leven; Raad van Advies NL Green Label

16.00u David van der Veen, projectleider en ecoloog Provincie Utrecht

16.30u Pauze

16.45u praktijkvoorbeelden door o.m. Hegeman, Stefanie Koning

17.45u borrel en hapje

 

Voor wie?

U bent een projectleider, werkvoorbereider, uitvoerder, directeur of manager van bouw- en infrabedrijven (klein, midden en middelgroot) die lid is van Bouwend Nederland. Voor deze bijeenkomst kunnen meerdere personen per lid bedrijf zich opgeven.

Wij begroeten jullie graag 22 mei!

Aanmelden

Aanmelden via Bouwend Nederland afdeling Midden Nederland. Klik hier.

Mona Veld
Regiosecretaresse
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 29 april 2024
Boeiende bijeenkomst in de bollenstreek voor Infraplatform

Infraplatform Randstad Noord sloeg donderdag 25 april twee vliegen in een klap. Bij lidbedrijf AW-Groep in Hillegom werd de ledenvergadering gecombineerd met interessante en informatieve presentaties. Duurzaamheid was de rode draad.

Woensdag 24 april 2024
Uitnodiging Bouwfestival 30 mei Alkmaar

Meld je nu aan voor het Bouwfestival op 30 mei in Hal25 in Alkmaar. Met sprekers, workshops, rondleiding bouwplaats, racen, gratis ritjes met elektrische bussen, foodtrucks, zanger, etc.

Dinsdag 23 april 2024
Ooms Bouw & Ontwikkeling viert hun 111-jarig jubileum

Op zaterdag 20 april vierde Ooms Bouw & Ontwikkeling haar 111-jarig bestaan. Tijdens de spetterende feestavond werden medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers, onderaannemers en bekenden van het bedrijf meegenomen in de rijke historie van het toonaangevende lidbedrijf uit Scharwoude.