1. Home
  2. Nieuws
  3. Bouwend nederland onderschrijft oproep vno ncw om door te gaan met de zero emissie zone in den haag centrum

Bouwend Nederland onderschrijft oproep VNO-NCW om door te gaan met de Zero Emissie Zone in Den Haag Centrum

Donderdag 17 oktober 2024

In 2014 sloten bedrijven, overheden en kennisinstellingen al een convenant om de stadslogistiek efficiënter en duurzamer te maken: de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES).

Den Haag is één van de 30 steden die heeft gezegd vanaf 1 januari 2025 een zero emissie zone in te willen voeren. Verdere uitstel van handhaving van deze maatregel helpt ondernemers niet. We verwijzen hiervoor graag naar de brief die namens ondernemers aan de gemeenteraad is gestuurd. 

Laurine van Baal
Verenigingsmanager Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 17 oktober 2024
Versnellingstafels organiseren dag van de projectenplanning

De Versnellingstafel Holland Rijnland organiseert op 8 november een Hacketon, een dag van de Projectenplanning voor plannen in Holland Rijnland regio (Leidse regio en bollenstreek). Bouwend Nederland roept ontwikkelaars en ontwikkelende bouwers op zich aan te melden met hun projecten. Op dezelfde dag vindt ook de lancering van de PoP Challenge vanuit Versnellingstafel regio Rotterdam plaats.

Vrijdag 30 augustus 2024
Projecten voor versnelling gevraagd!

Vanuit de regionale versnellingstafels in Zuid-Holland worden leden van Bouwend Nederland opgeroepen om hun vastlopende projecten in te dienen bij de regionale versnellingstafels. Doel is het versnellen van betreffende projecten en inzichtelijk maken welke knelpunten voortgang vooral belemmeren.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.