Logo Bouwend Nederland

Geslaagde Marktdag Infra over duurzaamheid

Dinsdag 2 mei 2023

"Hoe gaan we als aannemers en opdrachtgevers duurzaam de toekomst in?" Dit was de vraag die centraal stond bij de jaarlijkse marktdag infra van het Infraplatform Randstad Zuid. Met sprekers vanuit de Provincie Zuid-Holland, de Significant Groep, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeenten Rotterdam en Leiden konden bouwers en opdrachtgevers onder leiding van dagvoorzitter Joost Fijneman (CROW) met elkaar in gesprek over duurzaamheid.

Zo nam de Provincie Zuid-Holland ons mee in haar aanbestedingsbeleid en verduurzamingsopgave. De vraag die hierbij centraal stond is hoe de provincie als opdrachtgever de markt kan stimuleren om op duurzame manieren te bouwen.

Het Hoogheemraadschap van Rijnland nam vervolgens het stokje over te vertellen over hun duurzaamheidsambities, behaalde doelen en de plannen die ze hebben voor de komende jaren. Hierna gingen de deelnemers en sprekers in verschillende deelsessies uiteen, waarbij er onder andere werd gesproken over duurzaam aanbesteden en de Zero-Emissiezones die er aan gaan komen.

Na afloop was er vanzelfsprekend ook nog tijd voor een netwerkborrel, waarbij er door de deelnemers nog uitgebreid werd nagepraat over de middag en de opgedane ervaringen.

Gerelateerd nieuws

Donderdag 11 april 2024
Duurzaamheid raakt ook verzekerbaarheid

Prima als de opdrachtgever duurzaam wil bouwen, maar niet alleen voor risico aannemer! Duurzaamheid is belangrijk en leden van Bouwend Nederland werken er uiteraard aan mee. Door hergebruik van materialen of door gebruik van duurzaam gewonnen natuurlijke bronnen. En daarbij mag verwacht worden dat de aannemer met zijn tijd meegaat qua keuzes van materialen en werkwijzen. Toch is de praktijk weerbarstiger zoals blijkt uit de navolgende 2 voorbeelden uit de schadepraktijk van bouwverzekeringen.

Donderdag 11 april 2024
Duurzaam én veilig werken met Litium-Ion

Lithium-ion accu’s zijn vaak de kerncomponenten van elektromobiliteit en ze leveren een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Door de hoge energiedichtheid en lange levensduur worden deze accu’s heel veel gebruikt. Li-Ion accu’s zijn echter ook gevoelig voor verkeerd gebruik en beschadiging. In deze checklist zet onze verzekeringspartner Howden een aantal aandachtspunten voor veilig werken met Litium-Ion op een rij.

Donderdag 11 april 2024
CBRE verkleint afvalberg van klanten dankzij herbruikbare bekers van Selecta

CBRE, een wereldwijd dienstverlener en investeerder in commercieel vastgoed, introduceert bij haar klanten de ‘Geen Gezeur’-wasservice van Selecta. Werknemers drinken zo uit kwalitatieve herbruikbare koffiebekers die door Selecta ingezameld en gereinigd worden. Dankzij dit initiatief verkleinen klanten van CBRE hun afvalberg aanzienlijk en zijn ze beter gewapend tegen de immer strenge wetgeving rond recycling.