Logo Bouwend Nederland

Bouwhub Midden-Brabant ondertekent manifest 'De Brabantse aanpak circulair bouwen'

Dinsdag 29 maart 2022

Woensdag 16 maart 2022 trad Vincent van Rijsewijk van Midpoint Brabant / Up New Bouw namens de kopgroep van de Bouwhub Midden-Brabant op tijdens een bijeenkomst over ‘De Brabants aanpak circulair bouwen’ .

"We believe ..."

Met gepaste trots ondertekende Vincent het manifest ‘De Brabants aanpak circulair bouwen’. Samen met andere bouwondernemingen én Gedeputeerde Anne-Marie Spierings en de Tilburgse wethouder Bas van der Pol geven we met de ondertekening van dit manifest een stevig signaal voorwaarts af. In enkele zinnen verwoordde hij het 'We believe ..."statement namens de kopgroepleden van de Bouwhub Midden-Brabant.

Midpoint Brabant/ Up New Bouw en Bouwend Nederland afdeling Brabant Mid-West ondersteunen deze kopgroep van slopers en aannemers, die zich samen hard maken om een bouwhub in Tilburg te realiseren. Er wordt gedacht aan een fysieke hub voor opslag, bewerking en hergebruik van gebruikte bouwmaterialen. Ook de kennis van Avans Hogeschool is ingevlogen; drie studentengroepen werken aan de business case, waarin ook gedacht wordt aan de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en logistieke dienstverlening.

Kopgroepleden

De kopgroep van de bouwhub Midden-Brabant bestaat uit Van der Weegen Bouw, Van der Zanden Moergestel, Reyrink Groep, De Hilver Bouwmaterialen, Bouwstoffenservice Midden-Brabant, J.A. van Gisbergen, TTO Sloop en Infra en Heerkens van Bavel.

 

We willen waardevolle grondstoffen een volgend leven geven en echt werk maken van circulaire economie. 

 

Binnenkort op de pagina van Bouwend Nederland afdeling Brabant Mid-West een aparte tab om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van de Bouwhub Midden-Brabant. Als afdeling zijn we er trots op dat leden zo constructief samenwerken, informatie delen en de studenten ondersteunen bij hun onderzoek.

 

Wil je meer weten over dit initiatief, neem dan contact op met Stijn van der Weegen, mede-initiatiefnemer en bestuurslid van de afdeling of verenigingsmanager Petra Landmeter.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 18 april 2024
Daar zijn ze weer ... de bouwplaatsbezoeken van Brabant Mid-West

Zoals voorgaande jaren organiseert Afdeling Brabant Mid-West kort voor de zomer bouwplaatsbezoeken op drie plekken in de afdeling om lokaal de mogelijkheid te bieden elkaar te blijven zien.

Dinsdag 16 april 2024
BouwBite over netcongestie: meer nadruk op flexvermogen

Afdeling Oost Brabant en Brabant Mid-West organiseren vier keer per jaar een online BouwBite over een actueel thema. Deze keer ging het over netcongestie. Manager strategie Edwin Edelenbos van Netbeheer Nederland legde de ruim zestig deelnemers helder uit wat er speelt.

Donderdag 28 maart 2024
Toolboxen, werkplekinspecties, introductie nieuwe veiligheidsapps en een escape room

Ook in Afdeling Brabant Mid-West werd er veel aandacht geschonken aan de 2024-editie van de Bewust Veilig-dag. Veel leden schonken op deze dag extra aandacht aan veiligheid met hun medewerkers.