Logo Bouwend Nederland

Bouwhub Midden Brabant proost op 9 februari ter ere van oprichting

Zondag 22 januari 2023

Op donderdag 9 februari 2023, in de Week van de Circulaire Economie, vieren de initiatiefnemers van Bouwhub Midden Brabant dat zij zich officieel in een coöperatie hebben verbonden om met elkaar het gebruik van circulaire bouwmaterialen te vergroten.

Sinds najaar 2021 hebben de initiatiefnemers Stijn van der Weegen, Tijs van der Zanden, Leon van Roessel, Laurens Verbunt en Ruud Reyrink, Frans van Deursen en Janneke Visser de koppen bijeen gestoken, werk- en projectbezoeken afgelegd, studenten begeleid in hun onderzoek voor de business case en onderzoek naar logistiek en materialen uitgevoerd. Met als doel voor ogen om op enig moment een fysieke locatie voor in- en verkoop van gebruikte bouwmaterialen te openen. Een fysieke locatie in of aan de rand van Tilburg, waarbij ook andere partijen dan Van der Weegen Bouw, Van der Zanden Moergestel, TTO Sloop & Infra, De Hilver Bouwmaterialen, Heerkens van Bavel en Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen hun materialen kunnen aanbieden, laten bewerken en opnieuw verkopen voor gebruik in bouwprojecten.

Deze kopgroep wordt ondersteund door Midpoint Brabant / Up New Bouw en Bouwend Nederland afdeling Brabant Mid-West. Op 12 december 2022 ondertekenden de kopgroepleden, die nu allen bestuurslid zijn, de oprichtingsakte van Coöperatie Bouwhub Midden Brabant. Intussen zijn er twee kwartiermakers bij betrokken om de zaken te laten slagen en operationeel te maken.

In de Week van de Circulaire Economie wordt dit toch wel speciale moment op donderdag 9 februari officieel gevierd. Naast genodigden uit de midden-Brabantse gemeenten, Provincie Noord-Brabant, corporaties uit Tilburg en omgeving en vanuit allerlei duurzaamheidsallianties en -initiatieven zijn  belangstellenden uit de bouw- en sloopwereld van harte welkom om het glas met ons te heffen. We gaan in een interactief debat onder andere het gesprek aan met wethouder Bas van der Pol van gemeente Tilburg, die het initiatief al langere tijd met belangstelling volgt.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 18 april 2024
Daar zijn ze weer ... de bouwplaatsbezoeken van Brabant Mid-West

Zoals voorgaande jaren organiseert Afdeling Brabant Mid-West kort voor de zomer bouwplaatsbezoeken op drie plekken in de afdeling om lokaal de mogelijkheid te bieden elkaar te blijven zien.

Dinsdag 16 april 2024
BouwBite over netcongestie: meer nadruk op flexvermogen

Afdeling Oost Brabant en Brabant Mid-West organiseren vier keer per jaar een online BouwBite over een actueel thema. Deze keer ging het over netcongestie. Manager strategie Edwin Edelenbos van Netbeheer Nederland legde de ruim zestig deelnemers helder uit wat er speelt.

Donderdag 28 maart 2024
Toolboxen, werkplekinspecties, introductie nieuwe veiligheidsapps en een escape room

Ook in Afdeling Brabant Mid-West werd er veel aandacht geschonken aan de 2024-editie van de Bewust Veilig-dag. Veel leden schonken op deze dag extra aandacht aan veiligheid met hun medewerkers.