Logo Bouwend Nederland

Gemeentelijk bouw- en infraoverleg met Breda hervat

Woensdag 20 januari 2021

Na een herintroductiegesprek in september met de gemeente Breda vond op 10 december jl. een gemeentelijk bouw- en infraoverleg plaats.

Enkele bouw- en infraleden en bestuursleden van Afdeling Brabant Mid-West ondersteund door een afvaardiging van Bouwend Nederland gingen op 10 december het gesprek aan met de wethouders Paul de Beer en Daan Quaars en een tweetal afdelingshoofden over actuele zaken, de visie op de toekomst voor Breda en hoe onze aannemers daarin betrokken worden. Breda heeft mooie grootse ontwikkelingsplannen voor een aantal grote terreinen/gebieden, waarvan een aantal nog in de eerste ontwikkelingsfase. De gemeente zegt toe de huidige selectiesystematiek te evalueren en ons van de uitkomsten daarvan op de hoogte te stellen. Overigens kunnen aannemers zich altijd bij de gemeente melden om op de groslijst vermeld te worden om daarmee in aanmerking te komen voor de uitnodiging voor werken.

 

De wens wordt uitgesproken om de succesvolle bijeenkomst van 2020 'Samen bouwen aan Breda', waarbij niet alleen bouwers maar ook bijv. architecten betrokken waren, te herhalen en mogelijk zelfs nog breder te trekken. De organisatie daarvan wordt opgepakt zodra meer zicht is op het weer mogen laten plaatsvinden van live bijeenkomsten.

 

Voorts zal wethouder Boaz Adank worden benaderd om door te praten over de problematiek rondom SROI. Hiervoor is nader overleg nodig tussen partijen als de BouwSchool Breda en enkele infraleden die zich graag willen inzetten om hier meer uit te halen.

Lees hier het volledige concept verslag van het gemeentelijk bouw- en infraoverleg op 10 december jl. Zie ook de pagina met informatie over alle bouw- en infra overleggen in afdeling Brabant Mid-West.

 

In Q1 staan ook gesprekken met Roosendaal, Etten en Bergen op Zoom op de planning. Heeft u input voor deze gesprekken, meldt ze dan bij Petra Landmeter of Robbert Becker. Enkele weken voorafgaand aan de gesprekken worden leden rondom die gemeente ook aangeschreven om agenda onderwerpen aan te leveren.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 28 maart 2024
Toolboxen, werkplekinspecties, introductie nieuwe veiligheidsapps en een escape room

Ook in Afdeling Brabant Mid-West werd er veel aandacht geschonken aan de 2024-editie van de Bewust Veilig-dag. Veel leden schonken op deze dag extra aandacht aan veiligheid met hun medewerkers.

Dinsdag 19 maart 2024
Nieuws over Bouwhub Midden Brabant: huidige stand van zaken, pilot van start

We willen graag alle geïnteresseerden op de hoogte brengen van onze laatste ontwikkelingen en realisaties bij Bouwhub Midden Brabant. Lees alles in onze eerste nieuwsbrief van maart 2024.

Maandag 11 maart 2024
Tweede succesvolle editie Bouwvrouwenevent in Brabant Mid-West

Op vrijdag 8 maart, tijdens Internationale Vrouwendag, werd in the Sports Community ZuitNL in Etten-Leur voor de tweede maal een inspiratie event voor bouwvrouwen georganiseerd. Ruim tevoren hadden drie dames met verenigingsmanager Petra Landmeter meegedacht over de invulling van het programma, waardoor er genoeg variatie en keuze was.