Logo Bouwend Nederland

Kopgroepleden Bouwhub Midden-Brabant zien het helemaal voor zich

Dinsdag 8 november 2022

Donderdag 3 november reisden de leden van de kopgroep, de initiatiefnemers van de bouwhub Midden-Brabant, af naar Utrecht.

We brachten een inspirerend bezoek aan een soortgelijk initiatief, de circulaire bouwhub van Bnext.nl projecten in Utrecht. Dit bedrijf heeft al grote stappen gemaakt in het oogsten, bewerken en weer inzetten van circulaire bouwmaterialen. De studenten van Avans, die afgelopen jaar aan de businesscase voor de bouwhub in Tilburg hebben gewerkt, waren hier ook al eerder een kijkje gaan nemen. Zij kregen daardoor toen een beter beeld van de plannen die de zes ondernemers uit de omgeving van Tilburg al in hun hoofd hadden. Nu beleefden de kopgroepleden dezelfde ervaring; het ging leven.

De locatie van BNext bestaat uit een opslagruimte (loods) en een aangrenzende loods die is ingericht als houtzagerij. Hier werken medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt hadden/hebben, die hier een geweldige kans krijgen om zich te ontwikkelen tot demontage medewerker.

Commercieel directeur Axel Hendriks en circulair adviseur Sebastiaan Molenaar gaven een presentatie over hoe zij te werk gaan. Het was voor de kopgroepleden inspirerend om te zien hoe Bnext dit aanpakt.

Binnenkort meer over de ontwikkelingen

Binnenkort meer recente informatie op deze website. Er wordt gewerkt aan de oprichtingsakte en een ledenovereenkomst om te kunnen participeren in dit initiatief.

Ondertussen oefenen de kopgroepleden met het verhandelen van materialen onderling via het platform Insert.nl en proberen we inzichtelijk te krijgen welke materiaalstromen eraan komen. Bovendien wordt er gewerkt aan het aantrekken van kwartiermakers voor de bouwhub en voeren we gesprekken over de inzet van kandidaten die een kans op de arbeidsmarkt verdienen.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 18 april 2024
Daar zijn ze weer ... de bouwplaatsbezoeken van Brabant Mid-West

Zoals voorgaande jaren organiseert Afdeling Brabant Mid-West kort voor de zomer bouwplaatsbezoeken op drie plekken in de afdeling om lokaal de mogelijkheid te bieden elkaar te blijven zien.

Dinsdag 16 april 2024
BouwBite over netcongestie: meer nadruk op flexvermogen

Afdeling Oost Brabant en Brabant Mid-West organiseren vier keer per jaar een online BouwBite over een actueel thema. Deze keer ging het over netcongestie. Manager strategie Edwin Edelenbos van Netbeheer Nederland legde de ruim zestig deelnemers helder uit wat er speelt.

Donderdag 28 maart 2024
Toolboxen, werkplekinspecties, introductie nieuwe veiligheidsapps en een escape room

Ook in Afdeling Brabant Mid-West werd er veel aandacht geschonken aan de 2024-editie van de Bewust Veilig-dag. Veel leden schonken op deze dag extra aandacht aan veiligheid met hun medewerkers.