Logo Bouwend Nederland

Tweede succesvolle editie Bouwvrouwenevent in Brabant Mid-West

Maandag 11 maart 2024

Op vrijdag 8 maart, tijdens Internationale Vrouwendag, werd in the Sports Community ZuitNL in Etten-Leur voor de tweede maal een inspiratie event voor bouwvrouwen georganiseerd. Ruim tevoren hadden drie dames met verenigingsmanager Petra Landmeter meegedacht over de invulling van het programma, waardoor er genoeg variatie en keuze was.

Ruim 50 dames, die bij bouw- of infrabedrijven uit de afdeling werken, namen actief deel aan het plenaire deel dat Diana Remmers van Route5 verzorgde. Diana traint, coacht en begeleidt individuen en teams van groot tot klein bij veranderprocessen. Ook haar boek 'LEF! Change or die' gaat over verandering en veranderen, een essentieel verschil. Verandering is niet automatisch duurzaam, we vallen regelmatig terug in het oude zodra de noodzaak of eerdere oorzaak wegvalt. Vaak wordt een verandering ingezet vanuit urgentie, 'weg van iets'. Diana geeft de boodschap mee dat verandering 'op weg naar iets' een meer gemotiveerde en succesvollere insteek is. Een drietal dames krijgen haar boek cadeau. Op enig punt in het veranderproces vindt altijd een kanteling plaats. Het boek moet je dan ook daadwerkelijk omdraaien.

Een viertal workshop volgde waaruit we kort iets aanhalen. Gerhard Hospers van BMN/Green Works nam een groep dames mee in het creëren van circulaire loops wanneer het gaat om bouwafval: 'van afval naar grondstoffen'. Duurzame materialen zouden we veel pro-actiever moeten gaan gebruiken in de processen.

Ronald Stolk van Jincq Financieel Communicatiebureau nam twee kleinere groepen dames mee in de cijfers. Met een achtergrond bij APG/bpfBOUW weet Ronald alles over de cao Bouw & Infra. Heel concreet kregen zij middels rekenvoorbeelden te zien wat bijvoorbeeld enkele jaren parttime werken betekent voor je pensioen, waardoor je daar in je financiële planning al rekening mee kunt houden en overwogen keuzes kunt maken.

Fridy van Duterloo en Maaike van Esch van Hart voor Verhalen zetten de dames echt aan het werk. Er werd van hen gevraagd een verhaal te bouwen van je droom. Wie kan je daarbij helpen? Wat zou zijn/haar kritiek zijn op jouw droom en voorzie jezelf vervolgens van repliek of verweer daarop. De sessie eindigt met de woorden 'kijk, want...en een call to action'.

In de plenaire ruimte verwoordde Lieke Jilesen van HelloGrowth wat onze darmen voor ons welzijn betekenen. Na theorie over de verschillende delen van ons zenuwstelsel die bepalen of wij het gas of de rem indrukken. Over het stofje serotonine (geluk) dat in de darmen wordt aangemaakt en de disbalans die in het buikbrein ontstaat als gevolg van voeding, te weinig slaap of rust en door stress. Zij benadrukte dat we meer moeten luisteren naar wat je buik te vertellen heeft.

Na een goed verzorgde lunch, wat individuele- of groepsfoto's bij de Bouwvrouwenbanner en het uitwisselen van ervaringen aan de tafels gingen de dames terug naar werk of begon hun weekend. Hopelijk met wat inspiratie om maandag een nieuwe week positief in te gaan. De verenigingsmanager heeft door de organisatie niet alle dames kunnen spreken, maar hoopt dat zij een zinvolle ochtend hebben gehad. Afdeling Brabant Mid-West was erg tevreden over de opkomst en hoopt deze dames en meerdere collega's volgend jaar weer te mogen verwelkomen.

 

Noteer daarom alvast vrijdag 7 maart of maandag 10 maart 2025 in je agenda!

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 16 april 2024
BouwBite over netcongestie: meer nadruk op flexvermogen

Afdeling Oost Brabant en Brabant Mid-West organiseren vier keer per jaar een online BouwBite over een actueel thema. Deze keer ging het over netcongestie. Manager strategie Edwin Edelenbos van Netbeheer Nederland legde de ruim zestig deelnemers helder uit wat er speelt.

Donderdag 28 maart 2024
Toolboxen, werkplekinspecties, introductie nieuwe veiligheidsapps en een escape room

Ook in Afdeling Brabant Mid-West werd er veel aandacht geschonken aan de 2024-editie van de Bewust Veilig-dag. Veel leden schonken op deze dag extra aandacht aan veiligheid met hun medewerkers.

Donderdag 21 maart 2024
Geslaagde primeur Bouwvrouwenevent Limburg

Vrijdag 8 maart jl. vond in Limburg de eerste editie van Bouwvrouwen Limburg plaats. Terugblikkend op deze zonnige ochtend bij het sfeervolle kasteel Aldenghoor in Haelen kunnen wij niet anders dan beamen dat het, in ieder geval voor de 30 aanwezige dames, een zinvolle, zinderende én gezellige bijeenkomst was! Zeker voor herhaling vatbaar.