1. Home
  2. Nieuws
  3. Cao railinfrastructuur ris 2023 definitief

Cao Railinfrastructuur (RIS) 2023 definitief

Donderdag 30 maart 2023

Nadat werkgeverspartijen (vakgroep Railinfra Bouwend Nederland en Strukton Rail) en de vakbonden (FNV, CNV Vakmensen en Vakorganisatie HZC) eind december 2022 akkoord gingen met het bereikte onderhandelingsresultaat, is de tekst van de cao RIS nu definitief vastgesteld. Partijen hebben de cao inmiddels aangemeld bij het ministerie van SZW, waarna een verzoek tot algemeen verbindend-verklaring (AVV) bij hetzelfde ministerie zal worden ingediend.

De definitieve tekst van de huidige cao RIS vind je hier.

Charles Verheyen
Verenigingsmanager
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 26 september 2024
Invoering functie- en loongebouw: meer tijd voor zorgvuldige voorbereiding tot eind 2025

We begrijpen dat de invoering van het nieuwe functie- en loongebouw voor veel bedrijven een grote uitdaging is. Daarom hebben cao-partijen in onderling overleg een nieuwe invoeringsdatum vastgesteld op 31 december 2025. Dit biedt bedrijven meer tijd om de nodige stappen te zetten en het nieuwe systeem zorgvuldig te implementeren.

Dinsdag 27 augustus 2024
Voor zwaarwerkregeling tellen per 2025 ook gewerkte jaren als uitzendkracht mee

De uitzendbranche kan per 1 januari 2025 ook gebruikmaken van de zwaarwerkregeling voor de bouw en infra. Cao-partijen van de uitzendbranche en bouw en infra zijn dit overeengekomen. Dit is goed nieuws voor medewerkers in de bouw en infra die een aantal jaren als uitzendkracht hebben gewerkt. Onder voorwaarden tellen die jaren namelijk vanaf 2025 voor hen ook mee.

Woensdag 7 augustus 2024
Cao Railinfrastructuur algemeen verbindend verklaard in Staatscourant

Op 26 juli 2024 is het besluit tot algemeenverbindendverklaring (AVV) van de cao Railinfrastructuur (RIS) gepubliceerd in de Staatscourant.