1. Home
  2. Nieuws
  3. Crow aanvullingen en correcties publicaties wegwerkzaamheden

CROW: Aanvullingen en correcties publicaties wegwerkzaamheden

Dinsdag 22 oktober 2024

CROW heeft enkele belangrijke aanvullingen en correcties toegevoegd aan het portfolio van Werk in Uitvoering. De documenten bieden praktische adviezen en maatregelen om de veiligheid van zowel wegwerkers als weggebruikers te waarborgen.

CROW heeft enkele belangrijke aanvullingen en correcties toegevoegd aan het portfolio van Werk in Uitvoering. De documenten bieden praktische adviezen en maatregelen om de veiligheid van zowel wegwerkers als weggebruikers te waarborgen.  

In de ‘Standaard maatregelen voor materiaal en materieel’ is fluorescerend geel in klasse III geïntroduceerd voor alle tijdelijke en nieuw aan te schaffen bewegwijzering en tijdelijke omleidingsborden. Deze verandering wordt stapsgewijs ingevoerd in drie fasen.

Verder is de publicatie 96vw ‘Tijdelijke verkeersmaatregelen op vaarwegen’ toegevoegd aan het portfolio Werk in Uitvoering 96. Ook kent de ‘Standaard maatregelen voor materiaal en materieel’ een nieuwe paragraaf met specifieke eisen aan mobiele dragers voor actieramen die niet als aanhanger zijn uitgevoerd. Tot slot zijn er nieuwe teksten en figuren over de slingermaatregel toegevoegd in de publicaties 96a.

Kennisbank CROW 

Alle aanvullingen en correcties zijn verwerkt in de online Kennisbank van CROW en worden uiteindelijk meegenomen in de volgende versie van de gedrukte publicaties. Ga voor meer informatie en alle publicaties over wegwerkzaamheden naar de website van het CROW

Veilig werken langs de weg

Veilig werken vraagt om een gemeenschappelijk doel en een goede samenwerking tussen alle betrokken partners, vinden wij. Daarom stelden we begin dit jaar met Cumela, MKB Infra, Techniek Nederland, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners en Transport en Logistiek Nederland een statement op. Onze boodschap aan Rijkswaterstaat en andere wegbeheerders luidt: er zijn aanvullende maatregelen nodig om veilig te werken op de vluchtstrook. Je leest er meer over in dit nieuwsbericht: Update maatregelen veilig werken langs de weg

Johan Asscheman
Verenigingsmanager specialistische wegenbouw en civiele bouw
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 21 oktober 2024
Inzichten na een dodelijk ongeval

Op de bouwplaats van The Mayor in Amstelveen overleed vorig jaar een 63-jarige werknemer van UBA Bouw. Hij kwam om na een noodlottig ongeval met een transportbok met daarop twee HSB-elementen. De veiligheidskundigen van UBA Bouw, Bouwbedrijf De Nijs en de veiligheidskundige van de bouwcombinatie van The Mayor deden onderzoek naar de oorzaken. Ze delen graag hun inzichten.

Woensdag 16 oktober 2024
Scholen omarmen nieuwe lesstof veilig werken op de bouw

Leerlingen van de praktische mbo-opleidingen timmeren, metselen en tegelzetten leren alles wat je moet weten over het vak én over veilig werken op de bouw. Dat is het resultaat van de inspanningen van Jurgen van de Ven van Huybregts Relou in samenwerking met anderen. De kans is groot dat het hbo dit voorbeeld volgt voor alle bouwgerelateerde opleidingen.

Maandag 14 oktober 2024
Knipscheer al aan de slag met Schadelijke Stoffen Assistent

Met de Schadelijke Stoffen Assistent kun je op een eenvoudige manier voldoen aan de registratie-eisen van gevaarlijke stoffen, zoals vereist door de Arbowet. Het instrument wordt nog verder ontwikkeld zodat het volledig voldoet aan het 4-stappenplan van de Zelfinspectie Gevaarlijke Stoffen van de Nederlandse Arbeidsinspectie. KAM-coördinator Iris Schuur van Knipscheer Infrastructuur was samen met haar collega nauw betrokken bij de totstandkoming van deze tool.