Logo Bouwend Nederland

Dinsdag 16 april was Y-ONG te gast op een project van NuLelie

Maandag 22 april 2024

Liander heeft na aanbesteding het werk voor programma NuLelie gegund aan drie aannemers. Aannemerscombinatie Heijmans | Pol Infratechniek | Van Voskuilen, aannemer Van Gelder en aannemers Alsema – Van Vulpen gaan de komende vier jaar in opdracht van Liander het elektriciteitsnet in Friesland en de Noordoostpolder uitbreiden. Met een omvang van 37 projecten, ruim 2.100 km kabels en circa 300 transformatorhuisjes is het werk verdeeld in drie deelgebieden.

Alsema en Liander nodigden Y-ONG 16 april uit voor een projectbezoek aan werkzaamheden in Leeuwarden. Y-ONG heeft een bezoek gebracht aan enkele uitvoeringen van het project rondom de nieuw te bouwen wijk Middelsee. Hiervoor legt Alsema de ringvoeding aan. Voordat de deelnemers daadwerkelijk op de fiets stapten kregen we een presentatie van Marcel Kieviet (Liander) over de achtergrond van NuLelie. Daarna nam Rik Alsema (Alsema bv) ons mee in de uitwerking van het project.

Netwerken

Naast het interessante inhoudelijke programma, was er natuurlijk ook tijd om te netwerken met Y-ONG'ers vanuit collega-aannemers. We hebben de middag daarom gezellig afgesloten met een borrel en diner.

Y-ONG

Heb jij dit projectbezoek helaas gemist? Niet getreurd, er volgen meerdere Y-ONG bijeenkomsten. Wil jij (of een collega) voortaan ook uitnodigingen ontvangen voor interessante, inspirerende en gezellige bijeenkomsten van Y-ONG? Stuur dan een bericht naar Bernadette Maat-de Boer. 

Bernadette Maat - de Boer
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 24 mei 2024
Warmtemanifest: maak warmtenetten weer HOT

In de toekomst zal ongeveer een kwart tot dertig procent van de warmtevraag met duurzame collectieve warmtenetten worden ingevuld. Deze uitdagende stip aan de horizon kunnen we alléén bereiken, wanneer we constructief samenwerken aan dit gemeenschappelijke doel. Dat is de kernboodschap van het Warmtemanifest, dat gisteren op het Warmtenetwerk Jaarcongres werd overhandigd aan Caroline Kollau, Directeur Energiemarkt en plaatsvervangend DG Klimaat en Energie bij het ministerie van EZK. In het Warmtemanifest worden tien concrete voorstellen gedaan en een uitnodiging om deze samen met de warmtebedrijven, netbeheerders, de bouwsector en overige sectoren op te pakken.

Vrijdag 24 mei 2024
Opleiding Eerste monteur Hoogspanning Transport gereed

Na een intensieve samenwerkingen tussen de netwerkbedrijven en aannemers werkzaam in de Hoogspanning, een aantal ROC’s en het SBB, presenteren wij met trots de nieuwe opleiding Eerste monteur Hoogspanning Transport (EMHT).

Maandag 20 mei 2024
“Kom bewoners tegemoet bij aanleg warmtenetten”

Warmtenetten zijn in dichtbebouwde gebieden 30% goedkoper dan individuele warmtepompen als je naar de maatschappelijke kosten kijkt. Bovendien wordt het elektriciteitsnet met een warmtenet significant minder zwaar belast. Alleen komt het financiële voordeel momenteel niet bij huishoudens terecht. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot naar de situatie in Den Haag. NVDE, Stedin, Energiebeheer Nederland en Bouwend Nederland pleiten ervoor dat bewoners meer worden ondersteund.