Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Dinsdag 16 april was y ong te gast op een project van nulelie

Dinsdag 16 april was Y-ONG te gast op een project van NuLelie

Maandag 22 april 2024

Liander heeft na aanbesteding het werk voor programma NuLelie gegund aan drie aannemers. Aannemerscombinatie Heijmans | Pol Infratechniek | Van Voskuilen, aannemer Van Gelder en aannemers Alsema – Van Vulpen gaan de komende vier jaar in opdracht van Liander het elektriciteitsnet in Friesland en de Noordoostpolder uitbreiden. Met een omvang van 37 projecten, ruim 2.100 km kabels en circa 300 transformatorhuisjes is het werk verdeeld in drie deelgebieden.

Alsema en Liander nodigden Y-ONG 16 april uit voor een projectbezoek aan werkzaamheden in Leeuwarden. Y-ONG heeft een bezoek gebracht aan enkele uitvoeringen van het project rondom de nieuw te bouwen wijk Middelsee. Hiervoor legt Alsema de ringvoeding aan. Voordat de deelnemers daadwerkelijk op de fiets stapten kregen we een presentatie van Marcel Kieviet (Liander) over de achtergrond van NuLelie. Daarna nam Rik Alsema (Alsema bv) ons mee in de uitwerking van het project.

Netwerken

Naast het interessante inhoudelijke programma, was er natuurlijk ook tijd om te netwerken met Y-ONG'ers vanuit collega-aannemers. We hebben de middag daarom gezellig afgesloten met een borrel en diner.

Y-ONG

Heb jij dit projectbezoek helaas gemist? Niet getreurd, er volgen meerdere Y-ONG bijeenkomsten. Wil jij (of een collega) voortaan ook uitnodigingen ontvangen voor interessante, inspirerende en gezellige bijeenkomsten van Y-ONG? Stuur dan een bericht naar Bernadette Maat-de Boer. 

Bernadette Maat - de Boer
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 13 juni 2024
Onderwijsdag van de Bouw steeds grootser

Vrijdag 7 juni was het weer de Onderwijsdag van de Bouw. Traditioneel de dag voorafgaand aan de Dag van de Bouw. De vakgroep was deze dag te gast bij Alsema bv en Van Gelder groep.

Woensdag 12 juni 2024
Uitvoeringsakkoord voor versnelling in verzwaring lokale netten

Het is voor de Nederlandse samenleving en economie van cruciaal belang om het elektriciteitsnet fors uit te breiden. Dat is nodig om alle woningen, bedrijven en bouwlocaties ook in de toekomst te kunnen aansluiten. Netbeheer Nederland, Bouwend Nederland en Techniek Nederland slaan de handen ineen om de uitvoering te versnellen. De drie partijen ondertekenden daartoe gisteren het Uitvoeringsakkoord voor de verzwaring van laag- en middenspanningsnetten. Michel Heijdra, directeur-generaal Klimaat en Energie van EZK, nam het akkoord in ontvangst.

Woensdag 12 juni 2024
ONG staat op de agenda en is zichtbaar

Tijdens de algemene ledenvergadering kwamen op 4 juni werden eerst een aantal vakgroepzaken besproken. Daarna vertelde Jarig Steringa (Gasunie) over hun visie op de gasinfrastructuur tot 2050. Waarna Peter Blesgraaf (kwartiermaker ledengroep warmte koude infrastructuur) de zaal mee nam in zijn ervaringen in de warmtesector. De dag werd met een BBQ afgesloten op het dakterras.