1. Home
  2. Nieuws
  3. Opleiding eerste monteur hoogspanning transport gereed

Opleiding Eerste Monteur Hoogspanning Transport gereed

Donderdag 4 juli 2024

Na een intensieve samenwerking tussen de netwerkbedrijven en aannemers werkzaam in de Hoogspanning, een aantal ROC’s en het SBB, presenteren wij met trots de nieuwe opleiding Eerste monteur Hoogspanning Transport (EMHT).

Hoogspanningstechnici nodig

In de komende jaren moeten er nog veel werkzaamheden worden verricht om de energietransitie mogelijk te maken. Daarvoor moeten veel hoogspanningstechnici worden opgeleid. Om aan het hoogspanningsnet te mogen werken gelden specifieke regels, een goede opleiding is daarom noodzakelijk.

De opleiding

Tijdens de opleiding leert de monteur het werk uitvoeren volgens de gestelde
kwaliteitseisen en de geldende wet- en regelgeving en (bedrijfs)procedures op
het gebied van arbo, veiligheid, kwaliteit en milieu. Na deze opleiding EMHT kunnen de monteurs werkzaamheden verrichten aan het hoogspanningstransportnet en bij stations. Ook kunnen zij storingen in het
hoogspanningstransportnet verhelpen en het uit te voeren werk organiseren.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het opleidingsprogramma en de instroomeisen? Bekijk de flyer. Hierin kun je gelijk lezen hoe je je kunt aanmelden of doe dit rechtstreek via de website van Stichting BLEI.

Bernadette Maat - de Boer
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 14 oktober 2024
Medewerkers buiten ervaren steeds meer irritatie en agressie van omwonenden en omgeving

Tienduizenden monteurs en graafploegen in Nederland werken hard aan de energietransitie. Zij leggen tot en met 2025 bijvoorbeeld meer dan 1 miljoen kilometer elektrakabel per jaar. Vanwege de toegenomen werkzaamheden, zoals energietransitie, connectiviteit, mobiliteit en vervangingsopgaven, neemt de irritatie onder omwonenden en passanten toe. Straten moeten bijvoorbeeld vaker open met de daarbij horende beperkingen op snelheid en toegankelijkheid. Soms leidt deze irritatie tot agressie en zelfs fysiek geweld of bedreigingen. Monteurs vinden het vaak moeilijk om hiermee om te gaan. Logisch, want ze zijn er niet voor opgeleid en normaal met hele andere dingen bezig!

Dinsdag 8 oktober 2024
75-jarige kijkt energiek vooruit!

Ter gelegenheid van het 75-jarige bestaan van het bedrijf organiseerde Van Tongeren Watertechniek op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober een groots (grond)waterfestival. Het bedrijfsterrein in Apeldoorn was daartoe omgebouwd tot een heus festivalterrein waarop veel interessants te horen, te zien, te beleven en, onder het genot van een hapje en een drankje, te bespreken en te netwerken was.

Donderdag 3 oktober 2024
Veilig werken in de ondergrond: de kleur zegt niet alles

De komende jaren vinden er veel graafbewegingen plaats in de ondergrond, voor onder andere de energieopgave, woningbouw en mobiliteit. De kans is groot dat je bij deze graafwerkzaamheden kabels en leidingen aantreft en moet herkennen. De ervaring leert jammer genoeg dat dit niet altijd goed verloopt. We willen graag van elkaar leren.