Logo Bouwend Nederland

Inspiratiemiddag voor bouwvrouwen in Oost-Brabant groot succes

Woensdag 8 maart 2023

85 trotse bouwvrouwen uit Oost Brabant en omstreken kwamen op 8 maart naar Kasteel Henkenshage in Sint Oedenrode voor een bouwvrouwen-inspiratiemiddag. Volgens de deelnemers was de middag, die dit jaar voor de tweede keer georganiseerd werd, wederom een groot succes. Inspirerend, gezellig, leerzaam, tof om andere vrouwen uit de bouw te spreken en 'een cadeautje aan mezelf' hoorde organisator Joelka van Daal.

De middag startte met een plenaire sessie door Linda Poulussen en Nikki Bosch van Hormeaun die deelnemers met een inspirerend persoonlijk verhaal lieten zien hoe zij met kleine stapjes nog gezonder, fitter en gelukkig kunt worden.

Vervolgens liet Lieke Jilesen van Hello Growth in de workshop 'Je darmen zijn je tweede brein' zien wat het effect van voeding op het dagelijks presteren kan zijn. Manon Krijnsen en Lieke van Hoven van Heijmans gaven vanuit het Veiligheidsprogramma GO! een gastcollege Veiligheidsgedrag. Nicoline Maes van Social Marketing Doctors gaf tips over het strategisch aan de slag gaan met social media.

Meer vrouwen in de bouw

Met de minicampagne #bouwvrouwen brachten we ook dit jaar in de aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart 2023 diversiteit in gender in de bouw en infra extra onder de aandacht. Dit jaar zijn naast de social media campagne zes evenementen voor bouwvrouwen georganiseerd in de regio, waarvan dit evenement er één was.

Joelka van Daal
Verenigingsmanager
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 2 april 2024
Volle bak tijdens Bouwcafé 'Op naar emissieloos bouwen' in Den Bosch

Op 26 maart 2024 werd op de Bossche BouwHub, aan de Rietveldenkade in 's-Hertogenbosch, het Bouwcafé 'Op naar emissieloos bouwen' georganiseerd. Uit de ongekend hoge opkomst bleek wel dat de interesse voor dit onderwerp groot is. Zo'n 100 deelnemers uit de bouw- en transportwereld, toeleveranciers, vastgoedbeheerders en andere belanghebbenden vormden een aandachtig publiek.

Dinsdag 2 april 2024
Bewust Veilig-dag krijgt veel aandacht in Oost-Brabant

Afgelopen woensdag, 27 maart, was het de jaarlijkse Bewust Veilig-dag. Ik mocht bij vijf leden aansluiten om te kijken hoe zij deze dag extra stilstaan bij veilig werken. Het thema van dit jaar was 'Veiligheid versterkt als je samenwerkt'.

Donderdag 21 maart 2024
Geslaagde primeur Bouwvrouwenevent Limburg

Vrijdag 8 maart jl. vond in Limburg de eerste editie van Bouwvrouwen Limburg plaats. Terugblikkend op deze zonnige ochtend bij het sfeervolle kasteel Aldenghoor in Haelen kunnen wij niet anders dan beamen dat het, in ieder geval voor de 30 aanwezige dames, een zinvolle, zinderende én gezellige bijeenkomst was! Zeker voor herhaling vatbaar.