Logo Bouwend Nederland

Ondergrondse Infra Plein groot succes

Vrijdag 23 februari 2024

Eindelijk was het dan zover. De Infra Relatiedagen Hardenberg gingen weer van start, en voor het eerst dit jaar was er een Ondergrondse Infra Plein.

Begin februari vonden weer de Infra Relatiedagen plaats in de Evenementenhal Hardenberg. Met een divers aanbod van bedrijven en genoeg te zien en te doen, kon iedereen met een hart voor Infra zich uren vermaken. Je kon kennismaken met het nieuwste materieel en je laten voorlichten over hoe je je bedrijf kunt verduurzamen. Nieuw dit jaar was het Ondergrondse Infra Plein.

Ondergrondse Infra Plein

Busladingen vol jongeren worden ieder jaar afgezet bij de Infra Relatiedagen. De aannemers en opdrachtgevers aangesloten bij Grond'g hebben met het Ondergrondse Infra Plein een passend aanbod neergezet voor deze jongeren. Zo waren er diverse opstellingen vanuit de Ondergrondse Infra neergezet, waar jongeren bijvoorbeeld zelf een mof konden maken. Ook was er een escaperoom en een rad van Fortuin. Het Rad van Fortuin werd ingezet om jongeren in contact te laten komen met de aanwezige aannemers en opdrachtgevers, zodat ze meer te weten konden komen over werkzaamheden binnen de Ondergrondse Infra. Het Ondergrondse Infra Plein was een groot succes onder de jongeren. We hebben als Ondergrondse Infra goed kunnen laten zien wat we doen en waar we voor staan.

Meer weten?

Meer informatie over het Ondergrondse Infra Plein vind je hier.
In 2025 vinden de Infra Relatiedagen Hardenberg plaats op 11, 12 en 13 februari.

Bernadette Maat - de Boer
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 19 april 2024
Nieuwe visie, nieuwe werkwijze en nieuwe certificaten bij KIAD

Op 11 april 2024 vond een informatiebijeenkomst plaats van KIAD (Kwaliteit Instructie Aanleg Drinkwater). Het KIAD-bestuur nam een groot aantal vertegenwoordigers uit de hele drinkwaterketen mee in een aantal belangrijke ontwikkelingen binnen KIAD. Het KIAD-Bestuur werkt aan de professionalisering en een toekomstbestendige KIAD-organisatie en -processen en wil daar als bestuur actiever op te sturen.

Maandag 15 april 2024
Extra maatregelen nodig om veiliger te werken op de vluchtstrook

Veilig werken vraagt om een gemeenschappelijk doel en een goede samenwerking tussen alle betrokken partners. Daarom stelden we met begin dit jaar samen met brancheorganisaties Cumela, MKB Infra, Techniek Nederland, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) een duidelijk statement met hoge doelen op. Onze boodschap aan Rijkswaterstaat en andere wegbeheerders luidt: er zijn aanvullende maatregelen nodig om veilig te werken op de vluchtstrook. Mede dankzij ons statement zijn partijen in korte tijd dichter bij elkaar gekomen en zijn de gesprekken geïntensiveerd. We willen beide hetzelfde, veiliger werken en dat gaat niet vanzelf.

Dinsdag 9 april 2024
Toepassingen van AI in de bouw

Eind maart vond in Helsinki het eerste fysieke congres over AI in de bouw plaats. Bezoekers uit allerlei landen lieten zich informeren én inspireren over de nieuwste ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie. Die nadruk lag op de toepassing van AI in de ontwerpfase, zoals parametrisch ontwerpen. Maar ook toepassingen in de uitvoering kwamen aan bod. Bouwend Nederland was erbij en gaat samen met Hogeschool Rotterdam verder onderzoek doen naar AI in de bouw.