Begin februari vonden weer de Infra Relatiedagen plaats in de Evenementenhal Hardenberg. Met een divers aanbod van bedrijven en genoeg te zien en te doen, kon iedereen met een hart voor Infra zich uren vermaken. Je kon kennismaken met het nieuwste materieel en je laten voorlichten over hoe je je bedrijf kunt verduurzamen. Nieuw dit jaar was het Ondergrondse Infra Plein.
Ondergrondse Infra Plein
Busladingen vol jongeren worden ieder jaar afgezet bij de Infra Relatiedagen. De aannemers en opdrachtgevers aangesloten bij Grond'g hebben met het Ondergrondse Infra Plein een passend aanbod neergezet voor deze jongeren. Zo waren er diverse opstellingen vanuit de Ondergrondse Infra neergezet, waar jongeren bijvoorbeeld zelf een mof konden maken. Ook was er een escaperoom en een rad van Fortuin. Het Rad van Fortuin werd ingezet om jongeren in contact te laten komen met de aanwezige aannemers en opdrachtgevers, zodat ze meer te weten konden komen over werkzaamheden binnen de Ondergrondse Infra. Het Ondergrondse Infra Plein was een groot succes onder de jongeren. We hebben als Ondergrondse Infra goed kunnen laten zien wat we doen en waar we voor staan.
Meer weten?
Meer informatie over het Ondergrondse Infra Plein vind je hier.
In 2025 vinden de Infra Relatiedagen Hardenberg plaats op 11, 12 en 13 februari.
Gerelateerd nieuws
Over de manier waarop informatie in de KLIC-registratie worden vastgelegd en gepresenteerd zijn afspraken gemaakt. Deze zijn vastgelegd in de KLIC-standaarden: Informatiemodel Kabels en Leidingen (IMKL) en het Visualisatiemodel (PMKL). Het huidige IMKL 2.0 heeft in 2024 een update gekregen naar versie IMKL 3.0, die nu ter consultatie wordt voorgelegd. Lees verder voor meer informatie over de consultatie en hoe te reageren.
Een concretere uitleg van zorgvuldig opdrachtgeverschap is belangrijk om graafschades en potentieel gevaarlijke incidenten te voorkomen. Het voorstel bevat een nadere invulling van de artikel, bedoeld in artikel 2, eerste lid, van de Wet van zorgvuldig opdrachtgeverschap informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten en netwerken. Met de voorgestelde maatregelen wordt een zo goed mogelijke aansluiting gecreëerd met de sectornorm (CROW 500), maar bieden ze de toezichthouder ook de nodige basis om beter toezicht uit te kunnen voeren op goed opdrachtgeverschap.
Met het oog op een klimaatneutraal Europa in 2050 is Nederland bezig om het gebruik van windenergie op zee uit te breiden. Het doel is om tegen 2030 30 gigawatt aan windenergie te genereren. De energie die wordt opgewekt door windparken in de Noordzee speelt hierin een cruciale rol. NRG Group is een van de partners die ervoor zorgt dat de duurzaam opgewekte elektriciteit naar het vasteland wordt getransporteerd. Ze voeren het project 2GW Cable Civil Works emissieloos uit.