1. Home
  2. Nieuws
  3. Eerste contracten met prijsplafond getekend voor atlas power and gas

Eerste contracten met prijsplafond getekend voor Atlas Power and Gas

Donderdag 17 oktober 2024

Onzekerheid is de nieuwe zekerheid geworden. Dit geldt zeker voor de energiemarkt. Naast de vraag of er überhaupt nog een (bouw) aansluiting tot stand kan worden gebracht zijn ook de energietarieven aan hevige schommelingen onderhevig. Sinds 1 januari 2024 is Atlas Power and Gas de energiepartner van Bouwend Nederland en heeft een energiecontract ontwikkeld waarbij maximaal geprofiteerd kan worden van de lage dynamische markt maar tevens de klanten verzekerd zijn tegen hoge tarieven.

De afgelopen maanden zijn steeds meer klanten van Atlas Power and Gas zich bewust geworden dat de dynamische tarieven voor elektriciteit en aardgas zeer aantrekkelijk zijn t.o.v. vaste tarieven die voor langere tijd gelden. De onzekerheid in de energiemarkt heeft ervoor gezorgd dat de “verzekeringspremie” die betaald moet worden voor een vast tarief zeer hoog zijn geworden. Een groothandelstarief voor een vaste prijs van 1 jaar van € 0,09 per kWh wordt al snel een tarief voor verbruikers van € 0,16 per kWh. Op het groothandelstarief van een dynamisch contract wordt een opslag van circa € 0,03 per kWh aangehouden. Dit is aanzienlijk lager dan de opslag van € 0,07 per kWh voor een vast tarief.

 

In onderstaande grafiek is het gemiddelde groothandelstarief van de dynamische markt weergegeven. Tel hierbij de opslag bij en het gemiddelde verkooptarief bij een dynamisch elektriciteitscontract over 2024 is nog geen € 0,10 per kWh excl. btw, energiebelasting en netwerkkosten. Dit is ruim 37% lager dan een vast tarief. Mocht de energiemarkt helemaal uit de bocht vliegen dan is het mogelijk om het dynamische contract bij Atlas Power and Gas te begrenzen. Op dit moment is het prijsplafond vastgesteld op een groothandelstarief van € 0,12 per kWh. Voor aardgas is dit prijsplafond vastgesteld op een groothandelstarief van € 0,43 per m3. Zodra dit plafond gedurende een week wordt bereikt worden de tarieven voor 12 maanden vastgelegd waardoor de klanten verzekerd zijn dat de tarieven niet verder stijgen.

Meer weten?

Laat geheel vrijblijvend jouw mogelijke besparing berekenen. Of neem contact op via voordeel@bouwendnederland.nl of 079-3252166 om de mogelijkheden te bespreken.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Woensdag 8 mei 2024
Verzeker je van lage stabiele energieprijzen via Bouwend Nederland partner Atlas Power and Gas

Binnen de energiemarkt heerst er veel onzekerheid. De onrust in landen waaruit wij een belangrijk deel van onze energie halen baart veel energiebedrijven zorgen. Dit zorgt voor sterk wisselende energietarieven en dure lange termijn contracten.

Maandag 22 april 2024
BNL Special Ledenvoordelen, Academy & Advies - Voorjaar 2024

De nieuwe editie van het BNL Special ledenservice magazine, voorjaar 2024, is uit. Vol met nieuws, ontwikkelingen en informatie over financiële ledenvoordelen, trainingen en adviesdiensten. Daarnaast komt een aantal lidbedrijven aan het woord over producten en diensten die zij bij/via ons afnemen.