De start van de rally was dit jaar bij Nieuw Allardsoog in Bakkeveen. Na een heerlijke lunch, prachtig weer en uitleg van onze rally master Wopke Hettema kon iedereen starten. De mooiste auto's waren uit de schuur gehaald en soms per trailer vervoerd naar de start locatie om de oldtimer zo mooi mogelijk aan de start te laten verschijnen. Maar ook de "gewone" bus werd ingezet.
Mooi om te zien was dat er dit jaar ook leden zich hadden aangemeld die we niet regelmatig bij bijeenkomsten zien. En er was een mooie mix van jong en oud, waarbij er zelfs van een bedrijf drie generaties aan de start verschenen.
Na de Bol-Pijl route en een korte stop bij golfpark De Hildenberg konden de rally rijders starten met de punt-punt kortste route etappe. Er werd gestreden en strategisch gereden voor de hoogste klassering. Rond 16.30 druppelde de deelnemers binnen en werd op het terras in het zonnetje de uitslag bekend gemaakt. Na de prijsuitreiking werd het buffet geopend en werd er nog lang nagepraat over de beste rally strategie.
De top 3 van het klassement.
- Jan Rijpstra en Tobias Brull van Rijpstra’s Bouwbedrijf
- Jacco Jongejan en Lammert Postma van Becono Betonverharding
- Peter Brander en Arnoud Haitsma Bouwbedrijf Van Marrum B.V.
Een zeer geslaagde middag met veel ruimte voor gezelligheid, netwerken en de strijd om het rally klassement. De afdeling Friesland kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde middag.
Gerelateerd nieuws
In het nieuwe seizoen van het RTL4-programma 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber weer in de wereld van de bouw en infrastructuur. We krijgen een nieuw, exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de passievolle bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. Van uitvoerder tot grondwerker en van hypermoderne 3D-printers tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal.
De vinding ligt op de plank, de seinen staan op groen, het team staat op scherp, maar steeds opnieuw komt er iets tussen. Veel mkb'ers in de bouw en infra zullen deze situatie herkennen: innovatie komt vaak maar slecht op gang door de drukte van alledag. De Hanzehogeschool Groningen wil met Regio Noord helpen de uitvoerende innovatiekracht bij mkb-bedrijven te vergroten.
De Regiodeal Noordoost-Fryslân, waaraan de gemeenten Achtkarspelen, Noardeast-Fryslân, Dantumadiel en Tytsjerksteradiel deelnemen, richt zich op het creëren van een vitale en krachtige regio waar het aangenaam is om te wonen, werken, leren en recreëren. Om dit te bereiken, zijn de subsidieregeling ‘Versnellingsagenda’ en het projectbureau QOP opgericht. Via deze weg wordt geld uit de Regiodeal beschikbaar gesteld voor projecten die de regionale economie stimuleren. Tot medio 2025 is het mogelijk om bedragen tot 25.000 euro aan te vragen. Van 1 september tot en met 31 oktober 2024 is het echter ook mogelijk om bedragen boven de 25.000 euro aan te vragen.