1. Home
  2. Nieuws
  3. Toekomstbouwers friesland maakt kennis met onze leden

Toekomstbouwers Friesland maakt kennis met onze leden

Maandag 8 juli 2024

Op woensdag 3 juli organiseerde Toekomstbouwers Friesland (TBF) een inspirerende bijeenkomst onder de noemer 'Kennismaking met dé Opleider voor de Bouw en Infra'. TBF, voortgekomen uit het lang geleden door Friese bouwers opgerichte VSPB, is een trots en toonaangevend opleidingsbedrijf in de Friese bouwsector.

Toegevoegde waarde TBF

De middag begon met een informatief programma waarin directeur Criss Roemers de aanwezige bouw- en infrabedrijven die aangesloten zijn bij Bouwend Nederland informeerde over de unieke toegevoegde waarde van Toekomstbouwers. Hij sprak onder andere over de intensieve begeleiding van leerlingen, de uitstekend uitgeruste werkplaats waar praktijkonderdelen uitgevoerd kunnen worden die niet bij het leerbedrijf zelf mogelijk zijn, en het vangnet dat TBF biedt tijdens perioden van minder werkaanbod. Hierdoor kunnen leerlingen hun opleiding voortzetten bij Toekomstbouwers in Leeuwarden. 

Voor deze bijeenkomst waren naast de directie ook medewerkers binnen bouw- of infrabedrijven uitgenodigd die te maken hebben met opleiden. Of het nu gaat om de leermeester die de leerling begeleidt, de HRM-medewerker die de bijscholing regelt, of de projectleider/uitvoerder – iedereen die betrokken is bij opleiden was welkom.

Promotie van de bouwsector

Vervolgens gaf Debbie Kwebeman een boeiende presentatie over de diverse promotieactiviteiten die Toekomstbouwers organiseert om jongeren enthousiast te maken voor de bouw en infra. Ze belichtte initiatieven zoals de knikkerbaanchallenge, Techniek Tastbaar, BouwBase, en gastlessen. Ook werd de meerwaarde van het aantrekken van andere doelgroepen, waaronder leerlingen van het praktijkonderwijs gedeeld. En werd de oproep door Debbie gedaan om stageplekken ter beschikking te stellen voor deze doelgroep.

Netwerken en ontspanning

De middag werd op ontspannen wijze afgesloten met een rondvaart in een praam door de prachtige grachten van Leeuwarden. Aansluitend konden de aanwezigen genieten van een heerlijk buffet. Dit gaf de deelnemers volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.

Jolande Oechies
Verenigingsmanager Friesland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 3 september 2024
Nieuw tv-seizoen 'De bouw maakt het' start 7 september

In het nieuwe seizoen van het RTL4-programma 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber weer in de wereld van de bouw en infrastructuur. We krijgen een nieuw, exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de passievolle bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. Van uitvoerder tot grondwerker en van hypermoderne 3D-printers tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal.

Dinsdag 20 augustus 2024
Op zoek naar meer uitvoeringskracht voor innovaties

De vinding ligt op de plank, de seinen staan op groen, het team staat op scherp, maar steeds opnieuw komt er iets tussen. Veel mkb'ers in de bouw en infra zullen deze situatie herkennen: innovatie komt vaak maar slecht op gang door de drukte van alledag. De Hanzehogeschool Groningen wil met Regio Noord helpen de uitvoerende innovatiekracht bij mkb-bedrijven te vergroten.

Maandag 19 augustus 2024
Subsidieregeling QOP in gemeenten Achtkarspelen, Noardeast-Fryslân, Dantumadiel en Tytsjerksteradiel geopend voor aanvragen >25.000 euro van 1 september tot en met 31 oktober

De Regiodeal Noordoost-Fryslân, waaraan de gemeenten Achtkarspelen, Noardeast-Fryslân, Dantumadiel en Tytsjerksteradiel deelnemen, richt zich op het creëren van een vitale en krachtige regio waar het aangenaam is om te wonen, werken, leren en recreëren. Om dit te bereiken, zijn de subsidieregeling ‘Versnellingsagenda’ en het projectbureau QOP opgericht. Via deze weg wordt geld uit de Regiodeal beschikbaar gesteld voor projecten die de regionale economie stimuleren. Tot medio 2025 is het mogelijk om bedragen tot 25.000 euro aan te vragen. Van 1 september tot en met 31 oktober 2024 is het echter ook mogelijk om bedragen boven de 25.000 euro aan te vragen.