Logo Bouwend Nederland

Excursie Bleckmann Almelo XL: eerste Twentse circulaire logistieke bedrijfshal

Dinsdag 2 april 2024

Wil je een uniek bezoek brengen aan het eerste circulaire logistiek bedrijfsgebouw in Twente en wil je kort bijgepraat worden over waar je op moet letten bij het inhuren van zzp’ers? Kom dan op 25 april naar de nieuwbouwlocatie van Bleckmann in Almelo.

Locatie

XL Businesspark
Columbus 13 14-15
7609 RM Almelo

Programma

  • 15:00 inloop
  • 15:25 opening bestuur regio Twente
  • 15:30 Mark van Onna, Bleckmann real estate
  • 15:45 Esmee ten Pas, VDR bouwgroep
  • 16:00 Excursie
  • 17:00 Mayra Schoolen, update inlenen zzp'ers
  • 17:30 Borrel

Bleckmann

Het nieuwe gebouw voor Bleckmann is een logistiek centrum met kantoren en warehouse waarin goederen en producten worden opgeslagen. Een belangrijke opdrachtgever is de webshop Amazon. Bleckmann is zich bewust van de toenemende druk op de beschikbare ruimte, inpassing in het landschap en invulling geven aan circulair denken en doen. Mark van Onna, General Manager Real Estate, legt je beknopt uit over hoe ze tot dit Circulaire Fulfillment Center zijn gekomen en neemt je mee in de toekomstige ontwikkelingen.

VDR Bouwgroep

VDR Bouwgroep heeft Bleckmann geholpen om uitstekende waarden te bereiken voor de MPG (Milieu prestatie gebouwen), MCI (Materialen Circulariteitsindex) en LI (LosmaakbaarheidsIndex). "Elk schroefje is herbruikbaar in dit gebouw." Esmee ten Pas van VDR Bouwgroep legt je in een korte presentatie uit hoe dit gerealiseerd is en hoe hun Nexteria formule werkt.

Wet DBA

Door de nieuwe wet DBA zijn opdrachtgever en zzp'er samen verantwoordelijk voor de fiscale gevolgen. Mayra Schoolen, adviseur sociale zaken, legt je uit waar je op moet letten en hoe je zelf goed kunt voorbereiden.

Aanmelden

Aanmelden kan eenvoudig door op deze link te klikken.

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 11 april 2024
Duurzaamheid raakt ook verzekerbaarheid

Prima als de opdrachtgever duurzaam wil bouwen, maar niet alleen voor risico aannemer! Duurzaamheid is belangrijk en leden van Bouwend Nederland werken er uiteraard aan mee. Door hergebruik van materialen of door gebruik van duurzaam gewonnen natuurlijke bronnen. En daarbij mag verwacht worden dat de aannemer met zijn tijd meegaat qua keuzes van materialen en werkwijzen. Toch is de praktijk weerbarstiger zoals blijkt uit de navolgende 2 voorbeelden uit de schadepraktijk van bouwverzekeringen.

Donderdag 11 april 2024
Duurzaam én veilig werken met Litium-Ion

Lithium-ion accu’s zijn vaak de kerncomponenten van elektromobiliteit en ze leveren een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Door de hoge energiedichtheid en lange levensduur worden deze accu’s heel veel gebruikt. Li-Ion accu’s zijn echter ook gevoelig voor verkeerd gebruik en beschadiging. In deze checklist zet onze verzekeringspartner Howden een aantal aandachtspunten voor veilig werken met Litium-Ion op een rij.

Donderdag 11 april 2024
CBRE verkleint afvalberg van klanten dankzij herbruikbare bekers van Selecta

CBRE, een wereldwijd dienstverlener en investeerder in commercieel vastgoed, introduceert bij haar klanten de ‘Geen Gezeur’-wasservice van Selecta. Werknemers drinken zo uit kwalitatieve herbruikbare koffiebekers die door Selecta ingezameld en gereinigd worden. Dankzij dit initiatief verkleinen klanten van CBRE hun afvalberg aanzienlijk en zijn ze beter gewapend tegen de immer strenge wetgeving rond recycling.