1. Home
  2. Nieuws
  3. Wederom een geslaagde wkb bijeenkomst in het westland

Wederom een geslaagde Wkb-bijeenkomst in het Westland

Dinsdag 9 januari 2024

Op 27 november jongstleden vond de derde en -voorlopig- laatste bijeenkomst over de Wkb in de gemeente Westland plaats. Tijdens deze bijeenkomst gingen de aanwezige bouwprofessionals in verschillende workshops met ambtenaren van de gemeente aan de slag met de 'Wkb in de praktijk'.

Dit gebeurde in twee workshops. Bij de eerste nam Reina Uittenbogaard, jurist van Bouwend Nederland, de aanwezigen mee in de fijnere details van het consumentendossier (of opleverdossier). Dit leidde tot een levendige discussie. Op het zelfde moment ging Jaco van Giezen, senior adviseur & partner bij Senze, met de andere groep het gesprek aan over het toezicht – en handhavingskader van de gemeente onder de Wkb. 

 

Met zo'n 100 aanwezigen was ook deze Wkb-bijeenkomst weer een daverend succes en hebben we zowel de gemeente als de bouwprofessionals weer wat verder kunnen helpen richting de ingang van de Wkb. Westland Report, de lokale nieuwszender van het Westland, heeft ook een reportage gemaakt over de bijeenkomst. Deze kun je hier terugkijken. 

Gerelateerd nieuws

Donderdag 17 oktober 2024
Bouwend Nederland onderschrijft oproep VNO-NCW om door te gaan met de Zero Emissie Zone in Den Haag Centrum

In 2014 sloten bedrijven, overheden en kennisinstellingen al een convenant om de stadslogistiek efficiënter en duurzamer te maken: de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES).

Donderdag 17 oktober 2024
Versnellingstafels organiseren dag van de projectenplanning

De Versnellingstafel Holland Rijnland organiseert op 8 november een Hacketon, een dag van de Projectenplanning voor plannen in Holland Rijnland regio (Leidse regio en bollenstreek). Bouwend Nederland roept ontwikkelaars en ontwikkelende bouwers op zich aan te melden met hun projecten. Op dezelfde dag vindt ook de lancering van de PoP Challenge vanuit Versnellingstafel regio Rotterdam plaats.

Maandag 14 oktober 2024
Geen verwerkersovereenkomst nodig bij vastgoedonderhoud

Op 10 oktober vond er weer een bijeenkomst plaats van de Contactgroep Vastgoedonderhoud. Dit keer was het thema Privacy, met als sprekers Berry van Lammeren van #Recht advocaten en Matthijs Jansen van Heijmans Woningbouw.