1. Home
  2. Nieuws
  3. Circulariteit centraal tijdens excursie met noordelijke bestuurders

Circulariteit centraal tijdens excursie met noordelijke bestuurders

Dinsdag 25 juni 2024

Vrijdag 21 juni was de jaarlijkse bestuurdersexcursie voor alle bestuurders van Bouwend Nederland Regio Noord. Dit jaar bezochten we de circulaire Doorlaatpost 90 op Schiphol en was er een gezellig programma in het mooie Haarlem.

Om de synergie tussen de bestuurders in het noorden te versterken, wordt er regelmatig een excursie georganiseerd. Het thema van dit jaar was duurzaamheid met een bezoek aan Schiphol.

Susanne IJsenbrandt, Duurzaamheidsmanager BAM Schiphol, ontving de groep in de keet op de bouwlocatie. Samen met Ronald Lunstroo, Developer Schiphol en Bertil Groot, Projectleider BAM, nam ze de bestuurders mee in het meerjarenplan duurzaamheid van de BAM. De Doorlaatpost 90 is hier een mooi voorbeeld van.

 

Succes circulariteit: zelfde visie team cruciaal

De Doorlaatpost 90 is een bouwwerk van BAM. Het is een locatie waar personen en voertuigen door securitymedewerkers worden gecontroleerd alvorens ze toegang krijgen tot de airside. Het gebouw wordt gebouwd met materiaal uit de sloop van drie kantoorpanden en drie vrachtgebouwen op Schiphol. Hiermee is het ontwerp bijna volledig circulair, wat bijdraagt aan de doelstelling van Schiphol om in 2030 een luchthaven zonder restafval te zijn. "Circulariteit kun je alleen bereiken als het gehele team vanaf start tot en met sleuteloverdracht dezelfde visie heeft en snapt dat er dus zaken anders zullen
gaan lopen als dat we gewend waren", aldus Bertil Groot.

BREEAM-certificering

Na het bezoek aan Schiphol vervolgden de bestuurders de reis richting hotel Van der Valk in Haarlem. Het hotel is de afgelopen jaren volledig gerenoveerd door HuneBouw, het bedrijf van onze regiovoorzitter Klaas Graveland  Klaas nam ons, samen met General Manager Mathilde Matser, mee in het proces voor de BREEAM certificering van het gebouw. Hierna werd het gezelschap  rondgeleid door het hotel voor een kijkje in de keuken. Het avondprogramma bestond uit een rondvaart door de Haarlemse grachten en een hapje eten in de Jopenkerk. Natuurlijk stond de voetbalwedstrijd Nederland - Frankrijk ook centraal deze avond. Helaas mocht het enthousiasme vanuit de groep niet bijdragen aan de winst voor Nederland.

Al met al een een zeer geslaagde excursie, die op zaterdag werd afgesloten met een sportieve activiteit op het strand van Bloemendaal. Dank aan het team van Regio Noord voor de organisatie.

Jolande Oechies
Verenigingsmanager Friesland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 5 september 2024
Schrijf je in voor het webinar CO2-prestatieladder handboek 4.0

Bedrijven die een aanbieding doen waaruit blijkt dat ze aantoonbaar hun best doen om minder CO2 uit te stoten, krijgen van sommige opdrachtgevers een voordeel bij de gunning. De CO2-prestatieladder is dan het instrument om te komen tot concrete en meetbare afspraken in contracten. Wil je meer weten over het nieuwe handboek 4.0?

Dinsdag 3 september 2024
Nieuw tv-seizoen 'De bouw maakt het' start 7 september

In het nieuwe seizoen van het RTL4-programma 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber weer in de wereld van de bouw en infrastructuur. We krijgen een nieuw, exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de passievolle bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. Van uitvoerder tot grondwerker en van hypermoderne 3D-printers tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal.

Maandag 2 september 2024
Ga jij mee naar de verbreding van de A1 bij Apeldoorn?

Momenteel wordt de A1 verbreed tussen Apeldoorn en Twello. De verbreding van dit deel van de A1, een traject van 15 kilometer, is een duurzaam voorbeeld voor toekomstige infraprojecten. Stap voor stap zijn we hier op weg naar een emissieloze, circulaire uitvoering vol nieuwe technieken. Het verduurzamen van de gehele keten maakt dit project uniek. De verbreding van de A1 Apeldoorn-Twello is in april 2025 gereed.