Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Vereniging
  3. Vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer

Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer (ONG)

De vakgroep ONG is de vakgroep van de grondboor- en bronbemalingsbranche alsmede de kabelleg- en buizenlegbranche.

Vakgroep ONG

De boor-, kabel- en buizenlegsector werkt samen met de Vakgroep ONG aan sterke ondergrondse infrastructuur. De vakgroep komt op voor leden door te overleggen met opdrachtgevers en overheden, mee te praten over regels en voorwaarden, en door nieuwe opleidingen te ontwikkelen.

Nieuws uit de vakgroep

Maandag 22 juli 2024
GVE workshop van vorstverlet naar waterballet

De laatste jaren ervaren we steeds meer de effecten van klimaatverandering. Neerslag te korten met als gevolg uitdroging van de grond en lagere waterstanden in watergangen, heftige kortstondige buien waarbij de rivier de Geul buiten haar oevers ging én nauwelijks meer een echte winter met vorst. Ook bij de aanleg van ondergrondse infrastructuur moeten we ons bewust zijn van weerrisico’s. Maar hoe doe je dat? Deze vraag stond centraal tijdens de GVE workshop op 27 juni 2024.

Donderdag 11 juli 2024
Vrijstelling op asbestinventarisatieplicht

Vanaf 1 augustus is er een vrijstelling op asbestinventarisatieplicht voor het gas en elektriciteitsnet van de regionale netbeheerders.

Donderdag 4 juli 2024
Opleiding Eerste Monteur Hoogspanning Transport gereed

Na een intensieve samenwerking tussen de netwerkbedrijven en aannemers werkzaam in de Hoogspanning, een aantal ROC’s en het SBB, presenteren wij met trots de nieuwe opleiding Eerste monteur Hoogspanning Transport (EMHT).

Dinsdag 2 juli 2024
NLSC++: een gemeenschappelijke taal voor data-uitwisseling

Woensdag 26 juni 2024 vond een webinar plaats over data-uitwisseling via NLCS++ en DSP georganiseerd door onder andere Frank Ter Huurne en Dik Top (Alliander). NLCS staat voor de Nederlandse CAD Standaard, waarbij de ++ slaat op de toevoeging van attribuutinformatie aan gasleidingen en elektrakabels. DSP staat voor Digitaal Samenwerkingsplatform, waarop data uitgewisseld kan worden.

Donderdag 13 juni 2024
Onderwijsdag van de Bouw steeds grootser

Vrijdag 7 juni was het weer de Onderwijsdag van de Bouw. Traditioneel de dag voorafgaand aan de Dag van de Bouw. De vakgroep was deze dag te gast bij Alsema bv en Van Gelder groep.

Woensdag 12 juni 2024
Uitvoeringsakkoord voor versnelling in verzwaring lokale netten

Het is voor de Nederlandse samenleving en economie van cruciaal belang om het elektriciteitsnet fors uit te breiden. Dat is nodig om alle woningen, bedrijven en bouwlocaties ook in de toekomst te kunnen aansluiten. Netbeheer Nederland, Bouwend Nederland en Techniek Nederland slaan de handen ineen om de uitvoering te versnellen. De drie partijen ondertekenden daartoe gisteren het Uitvoeringsakkoord voor de verzwaring van laag- en middenspanningsnetten. Michel Heijdra, directeur-generaal Klimaat en Energie van EZK, nam het akkoord in ontvangst.

Bijeenkomsten

De vakgroep ONG en haar partners organiseren regelmatig interessante bijeenkomsten.

Belangrijke thema's

Kom in contact met

Benieuwd naar de werkzaamheden en activiteiten van de vakgroep ONG? Neem contact op met een van onze lidbedrijven, bestuursleden of medewerkers voor meer informatie en persoonlijke inzichten.

Lidbedrijven vakgroep ONG
Bestuursleden

Ontmoet het bestuur, een divers team van betrokken professionals uit de bouw- en infrasector.

Medewerkers

De vakgroep ONG wordt ondersteunt door medewerkers van Bouwend Nederland.

Meer informatie of aanmelden?

Heb je een vraag of ben je op zoek naar meer informatie over  de vakgroep ONG? Ons team staat klaar om je te helpen!