1. Home
  2. Nieuws

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over Bouwend Nederland en de bouw- en infrasector.

Nieuws

Filters
Vrijdag 6 september 2024
Safety&Health@Work en Veiligheidscongres NVVK samen in Ahoy

Woensdag 2 en donderdag 3 oktober ben je in Ahoy aan het juiste adres voor alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van arbeidsveiligheid en gezondheid. De vakbeurs Safety&Health@Work biedt een uitgebreid aanbod aan producten en diensten op het gebied van beschermende kleding, kennis & opleidingen, technologie & robotica en veiligheidsmiddelen en -materialen. Het veiligheidscongres van de NVVK gaat in op maatschappelijke trends die het vak van veiligheidskundige beïnvloeden.

Vrijdag 6 september 2024
Opleidingscentrum Gelderpoort 35 jaar!

Dit jaar bestaat Opleidingscentrum Gelderpoort 35 jaar. Om dat te vieren was het donderdag 5 september groot feest in Hattem.

Vrijdag 6 september 2024
FNV en CNV plannen actieweek tweede week september

We hebben van FNV en CNV een brief ontvangen waarin de vakbonden aankondigen om rekening te houden met collectieve acties in de week van 11 september, "waaronder werkonderbrekingen voor kortere of langere duur, alsmede het weigeren van overwerk". Hiermee willen FNV en CNV bereiken dat de RVU-regeling wordt verlengd. Zij zien zich hiertoe genoodzaakt om de druk op te voeren bij zowel VNO-NCW als de politiek.

Donderdag 5 september 2024
Schrijf je in voor het webinar CO2-prestatieladder handboek 4.0

Bedrijven die een aanbieding doen waaruit blijkt dat ze aantoonbaar hun best doen om minder CO2 uit te stoten, krijgen van sommige opdrachtgevers een voordeel bij de gunning. De CO2-prestatieladder is dan het instrument om te komen tot concrete en meetbare afspraken in contracten. Wil je meer weten over het nieuwe handboek 4.0?

Donderdag 5 september 2024
Oproep deelname aan werkconferenties over de vergwisplicht

In september organiseert de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) twee conferenties over de vergewisplicht. In het Arbeidsomstandighedenbesluit staat dat de opdrachtgever in de ontwerpfase verplicht is om zich ervan te vergewissen dat de betrokken werkgevers en zelfstandigen in staat zijn de verplichtingen voor de arbeidsomstandigheden die gelden in de uitvoeringsfase na te komen. We waarderen het als je jouw ervaringen deelt met de Arbeidsinspectie. Dus sluit vooral aan op donderdag 5 of donderdag 19 september van 9.30 tot 16.30 uur in Utrecht.

Donderdag 5 september 2024
HBO Bouw Award 2024: stem op jouw favoriet

Ook dit jaar organiseren Avans Hogeschool, BouwTalent Zuid en wij als Regio Zuid de HBO Bouw Award. De prijs is voor het beste, meest prestigieuze afstudeerproject van de opleidingen Bouwkunde, Civiele Techniek en Ruimtelijke Ontwikkeling van Avans Hogeschool. Dit jaar is het event helemaal digitaal.

Donderdag 5 september 2024
Uitnodiging regiosessies innovatieve onderwijshuisvesting

We nodigen onze leden, die scholen (ver)bouwen, uit om deel te nemen aan de regiosessies in het kader van het Programma Onderwijshuisvesting (POHV) en het Innovatieprogramma Onderwijshuisvesting (IPOHV). Doel van deze programma's is om standaardisatie, kennisuitwisseling en professionaliteit in de sector te bevorderen.

Donderdag 5 september 2024
Nieuwe werkinstructie robotfrezen van asbesthoudend voegenkit in riolen

Op basis van onderzoek van Stichting RIONED en NSTT is nu ook robotfrezen van asbesthoudend voegenkit in riolering onder voorwaarden van risicoklasse 1 toegestaan. Het Ministerie SZW heeft dit na afstemming met het Ministerie I&W per brief van 24 juni 2024 bevestigd.

Donderdag 5 september 2024
Subsidieregeling cyberweerbaarheid voor mkb

Wil je aan de slag met het verhogen van de cyberveiligheid van je onderneming? Dan is het goed om te weten dat maandag 2 september de subsidieregeling Mijn Cyberweerbare Zaak is geopend. De subsidie geldt voor kleine bedrijven tot en met 50 werknemers en een jaaromzet van maximaal €10 miljoen. De regeling staat ook open voor zzp'ers.

Donderdag 5 september 2024
Bijeenkomst 12 september: Zero Emissie Zones en Bouwlogistiek wordt ONLINE

De fysieke bijeenkomst op 12 september hebben wij helaas moeten annuleren. wegens onvoldoende aanmeldingen. Om je toch te informeren bieden we de mogelijkheid om de inhoud van de workshops, alsnog online te volgen. Het programma ziet er als volgt uit:

Dinsdag 3 september 2024
Nieuw tv-seizoen 'De bouw maakt het' start 7 september

In het nieuwe seizoen van het RTL4-programma 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber weer in de wereld van de bouw en infrastructuur. We krijgen een nieuw, exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de passievolle bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. Van uitvoerder tot grondwerker en van hypermoderne 3D-printers tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal.

Dinsdag 3 september 2024
'Het mooie van de bouw vind ik vooral dat het zo enorm breed is'

Voor Riley de Morée is zijn opleiding 'Middenkaderfunctionaris bouw' één grote ontdekkingsreis. "Door de verschillende theorielessen op school en de praktijkstages bij bedrijven specialiseer je je niet in één onderdeel van de bouw, maar maak je kennis met álle richtingen. Dat is leuk én het biedt heel veel kansen voor de toekomst."

Word vandaag nog lid!

Samen met 4.500 leden sta je sterker en kun je profiteren van exclusieve ledenvoordelen.

  • Deskundige antwoorden op al je vragen over de bouw- en infrasector
  • Deel kennis en netwerk met collega-bedrijven
  • Benut financiële ledenvoordelen en verdien je lidmaatschap terug